My tu ciagle gadu gadu o Star Warsie. A zapewne gracie w inne systemu RPG (tak zwane sesje). Jeśli tak to podkreślcie w ankiecie jaki system najbardziej lubicie :)
Wybrałem te najbardziej znane. Jeśli lubicie inne to piszcie :)
Ja osobiscie najbardziej lubie Legende Pięciu Kręgów :)
D&D to jak dla mnie najlepszy system (gram jako MG)
Mam pytanie do innych grających w D&D albo inne systemy z MG . Jaką najlepszą/najzabawniejszy/najgłupszy text usłyszeliście od MG ? Robię pewien spis (każdy będzie z nickiem podany :D) Jeden z moich -Wchodzisz do Ciemnej komnaty. -Szukam pochodni- Niestety uruchomiłeś pułapkę i 2 tonowy głaz spada Ci na sam środek głowy , niestety nie masz jak uciec ... Giniesz - :D
W sumie to trzeba byc ****** zeby to uniknac ;d. ja 2 lata temu miałem BARDZO głupią sytuacje.
Mianowicie:(miejsce dzieje sie w systemie L5K) Ide z moimi towarzyszami przez biedne mieasto. My to bylismy znani i wgole. Nagle jakiś wieśniak sie namnie przewrócił. I zaczoł błagac zebym go nie zabijał itp. a ja sie do tego WIEŚNIAKA ukłoniłem powiedziałem ze nic nie szkodzi. Moze nie brzmi to nic ciekawego, ale jako typek który ma władze ze ja piernicze to WIELKI wstyd :). Ale MG naszczęscie tego zdażenia nie brał pod uwage :).
Albo jeszcze jedno: To apropo tematu. Raz graliśmy w gronie 5 osobowym (teraz to sytuacja działa sie w Worhammerze 2 edycji). Idziemy sobie i nagle kolega mnie zdenerwował bo sie kozaczył wiec powiedziałem do niego zeby sie nie kozaczył bo oberwie kulka w twarz. On odszedł i zaczoł coś marudzic. Ja sie zdenerwowałem i strzeliłem mu Strzałą w głowe. ten pad na ziemie i zmarł. Po 5 godzinach czekania kolegi co jego postac zabiłem MG pozwolił stworzyc mu ZOMBI. Kolega bym ud uszu do uszu uśmiechnięty ze po 5 godiznach czekania moze gradc. No dobra, wiec idziemy se drogą zeby jakąs misje wykonać. Nagle z 2 kolegami patrzymy a przed nami stoi Zombi ale poznalismy ze to ten typek co go zabiłem. Wiec bez wahania we 3 strzelilismy i wszyscy mieli Krytyczne trafienie :). I kolega do końca sesji czekał jeszcze 3 godziny.
Morał z tej drugiej histori to był przykład NAJWIEKRZEGO frajerstwa jakiej sie spotkałem. I było śmiesznie : )Teraz to ciagle sie z niego śmiejemy :)
Proszę uważać na język.
Administracja.
Ostatnio zmieniony przez NaVaR 2008-03-23, 23:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-03-24, 00:21
Może marudzę ale to co zrobiliście to istna chamówka bo gracze jak grają w dany system powinni trzymać się razem nawet jak kozaczą -.- a nie zaraz strzelać -zawsze można prosić mg o jakiś piorun z nieba czy coś- i tak po za tym popraw błędy :P A co do pierwszej sytuacji też bym Ci to puścił płazem ale następnym razem rzucali by do Ciebie zgniłymi warzywami :D
Co do innych systemów próbowałem grać w WH ale jakoś tak nie podchodził choć wykonanie jest ciekawe. Inny System który mnie wciągnął to Vampire : Maskarada. Grałem jeszcze w czasach gima to było coś :D
DLA RAQUELA:
drużyna wychodzi z Jaskiń po kilku tygodniach zwalczania robactwa:
MG: wyszliście na powierzchnię w wiosce w której byliście 2 tyg temu. widzicie zgliszcza
G1[BARD]. a co to jest zgliszcz?
SW: Drużyna siedzi w knajpie i rozmyśla jakby tu sprawę dalej pchnąć(sledztwo doprowadziło ich do miasta "X", przez "przypadek" siedzieli w knajpie należącej do poszukiwanego i jeden z graczy na całe gardło[wysoki, 2m z hakiem]:
- wiem, mam wiem gdzie podłożymy nasze pluskwy....[cała knajpa w 0.3 sek na nich patrzy]
drużynowy skradacz[defel] wzrost metr w klapeluszu - podskakuje i z plaskacza w tył głowy[plask]
Kryształy czasu:
MG: Kupiec leży na kanapie i mówi do G1 "proszę się czestować winogronem"
G2(krasnolud alkoholik) wyskauje z tekstem ni stąd ni zowąd "Jakim winem ?"
DD. jeden drużynowych magów:
-wymyślam czar
MG: jaki??
-nazwę go: "stworzenie/wezwanie kolumny"
- ??
- ponieważ jest to trzeci smok jakiego zgładziliśmy i nie było żadnych magicznych przedmiotów, to stworzę kolumnę i będę walił....
Ale moje pytanie brzmi Jaki system najbardziej Wam sie podoba. A nie Jakie SYSTEMY wam sie najbardziej podobaja ;d. Ale jak nie mozecie zaznaczyc więcej to napiszcie tu Jakie jeszcze lubicie.
Ewok Warrior, systemy RPG nie figurki...ech zastanow się co piszesz
_________________ "Foolish little brother, if you wish to kill me, hate me, detest me, and survive in an unsightly way. Run, run and cling to life. And one day, when you have the same eyes I do, come before me."
Uchiha Itachi