Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
ForceFCCG

Poprzedni temat «» Następny temat
tłumaczenie kart
Autor Wiadomość
paweł

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 8
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2007-12-28, 21:15   tłumaczenie kart

kiepsko u mnie z angielskim :oops: a translatory nie zawsze sobie radzą , więc ma prośbę czy może ktoś przetłumaczyć te karty : http://www.swpocketmodels.com/images/card041.jpg
http://www.swpocketmodels.com/images/card077.jpg
http://www.swpocketmodels.com/images/cards1.jpg
http://www.swpocketmodels.com/images/card029.jpg
Ostatnio zmieniony przez paweł 2007-12-30, 09:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
DantE 
Administrator
Site Admin


Allegro nick: DantE2
Wiek: 38
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 668
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-12-28, 22:04   

O Acceptable Loss masz dyskusję tutaj.

Death Star Hangar - w momencie zagrywania tego objectiva możesz wystawić z rezerwy do swojej strefy domowej statki o wartości 2 gwiazdek. Póżniej ten objective nic już nie daje więc warto go zaraz wymienić na inny. Uwaga jest różnica w sformułowaniu x star of units i x star unit. Pierwsze oznacza statki o wartości x gwiazdek, a więc jeden lub kilka statków o wartości nieprzekraczającej x gwiazdek. x star unit oznacza jeden statek o wartości x gwiazdek.

Admirał Piett - Lotniskowiec Jeśli jednostka przeciwnika zostanie zniszczona obaj gracze mogą wystawić dwie jednogwiazdkowe jednostki ze swoich rezerw do twojej strefy jednostki. Strefa jednostki to strefa gdzie znajduje się jednostka, na którą zagrywasz daną kartę.

Reasonable Risk - Dowódca Zniszcz inną swoją jednostkę szturmowca w swojej strefie jednostki aby dać swojej jednostce bonus +4 do ataku.

Polecam także czytać dział Zasady czy już nie było dyskusji o tych kartach.
_________________
Polska strona SWM
Moja kolekcja
Sklepik DantE-go: Miniatures Pocketmodel
 
 
 
paweł

Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 8
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2007-12-28, 22:17   

wielkie dzięki za odpowiedź. po tym jak wczoraj wepchnęliście mi do łba podstawowe zasady dziś kupiliśmy imperial power pack i tniemy z córą w giere cały dzień. tylko właśnie mamy problem z tłumaczeniem tych kart z opisami.... wstawię tutaj jeszcze kilka kart do tłumaczenia , może przydadzą się jeszcze innym orłom z angielskiego .

[ Dodano: 2007-12-30, 10:23 ]
poproszę jeszcze te:
http://www.swpocketmodels.com/images/cards2.jpg

karta 053 FEAR LEADS TO ANGER http://www.swpocketmodels.com/images/card053.jpg
 
 
Masterek 


Wiek: 22
Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-07, 15:51   

Jateż am malutką prośbe możecie mi przetłumaczyć karte "Executor Bridge" :oops:
_________________
Z cyklu złote myśli Artoo

"Pii, łiii kii puu" R2-D2
 
 
 
Morthal 


Wiek: 29
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 137
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-07, 16:30   

Możesz przemieszczać o 1 gwiazdkę więcej statków (czyli ze standardowego 5 rośnie do 6).
 
 
 
Masterek 


Wiek: 22
Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-07, 18:50   

Wielkie dzięki

[ Dodano: 2008-04-08, 13:38 ]
A co robi karta "face off"
_________________
Z cyklu złote myśli Artoo

"Pii, łiii kii puu" R2-D2
 
 
 
kosssa4 


Wiek: 23
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 495
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-09, 15:45   

A jak juz tłumaczycie to poprosze jeszcze o wytłumaczenie karty "Probe Droid"
_________________
"Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! :-) "
Tsavong Lah
 
 
 
Quide

Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 42
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-09, 19:10   

+1 do obrony

<Droid> +1 do obrony (w sumie +2)
Jesli ta jednostka (twoja jednostka na ktora rzucasz probe droid) zostanie zniszczona (w tej walce) to mozesz wybrac swoja jednostke ktora nie zostala wybrana do walki w tej turze i przestawic ja do strfy gdzie znajdowala sie twoja jednostka (ta, na ktora rzuciles probe droid i zostala zniszczona).


Przyklad:

W contested zone walczy twoj Acquisitor walczy z Deastatorem. Rzucasz Probe droid, a przeciwnik nic. Devastator trafia i niszczy twojego Acquisitora. Mozesz teraz wybrac dowolna swoja jednostke, ktora nie zostala wybrana do walki w tej turze, i przestawic ja z miejsca gdzie jest (ale tylko w grze, nie z rezerw) do contestet zone.
 
 
Morthal 


Wiek: 29
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 137
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-09, 19:46   

Face off
+1 do ataku
Działa na jednostki 1, 2 i 3 gwiazdkowe.
Jeżeli wyrzuciłeś tyle samo lub więcej oczek na kostkach niż przeciwnik, to obaj trafiacie.
 
 
 
kosssa4 


Wiek: 23
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 495
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-11, 17:45   

Mam pytanie.
Niewiem jaka to była karta ale użył jej masterek ten @upupupup w dzisiejszej walce.
Było na niej napisane że dzięki niej statek ze znaczkiem lądownika może:

put 2 *unit from each player reserves to your unit zone.

I powstały 2 wersje tej karty stworzone przeze mnie i przez mojego kolege:
On twierdzi, że przywołane statki należą do niego a ja uważam, że one nadal należą do mnie i innego mojego kolegi (który też z nami grał i był w sojuszu z masterkiem).

Prawie pewne jest że gdyby uznac ich interpretacje to oni by wygrali a gdyby uznac moją to ja bym wygrał.

Ustaliliśmy, że wygra ten, który miał racje co do tłumaczenia bo i tak by wygrał.
Poprosze o prawdziwą interpretacje.
A jeżeli się pomyliłem to masterek mnie popraw.
_________________
"Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! :-) "
Tsavong Lah
 
 
 
Morthal 


Wiek: 29
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 137
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-11, 18:42   

Jeden gracz wstawia statki dla SIEBIE, a drugi dla SIEBIE. Nie ma żadnej karty (jak na razie), która pozwala przejąć kontrolę nad jednostkami przeciwnika.

Tylko jeżeli dokładnie napisaleś wording, to wybór które jednostki należy przywołać leży po stronie rzucającego kartę.
 
 
 
kosssa4 


Wiek: 23
Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 495
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-11, 18:51   

Czyli wygrałem, bo miałem racje :)
thx
_________________
"Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! :-) "
Tsavong Lah
 
 
 
Yaerius 


Allegro nick: Yaerius
Wiek: 30
Dołączył: 25 Gru 2007
Posty: 155
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-11, 20:47   

mógłby ktoś pomóc w tłumaczeniu? :)

_________________


You like me because I'm scoundrel
 
 
 
DantE 
Administrator
Site Admin


Allegro nick: DantE2
Wiek: 38
Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 668
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-11, 21:54   

Jeśli w tej bitwie przeciwnik nie zagra karty force to dostajesz +2 do ataku.
_________________
Polska strona SWM
Moja kolekcja
Sklepik DantE-go: Miniatures Pocketmodel
 
 
 
JediMaster 


Wiek: 23
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 18
Skąd: Dagobah
Wysłany: 2008-04-22, 19:24   

Ja bym poprosił w tłumaczeniu karty Obi-Wan Kenobi

_________________


 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12