Star Wars Games Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdejmowanie farby z minisów.
Autor Wiadomość
Vince Roke 


Wiek: 29
Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 41
Skąd: Tatooine
  Wysłany: 2011-02-11, 13:59   Zdejmowanie farby z minisów.

Zwracam się do was z problemem na który nie mogę znaleźć odpowiedzi :idea: . Mianowicie chciałem zapytać was czym można zdjąć farbę z minisów :?: Proszę was o pomoc. :-|
 
 
 
Cień_2 
Na Manda'Yaim Roach


Allegro nick: Capitan_Rex
Wiek: 22
Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 631
Skąd: Skomielna Biała
Wysłany: 2011-02-11, 18:27   

Przyzna się że nigdy nie próbowałem ale może zwykły rozpuszczalnik?

[ Dodano: 2011-02-11, 18:28 ]
Aha zawsze możesz położyć czarny podkład np z farby do warhammera chaos black zamiast zrywać farby(jeszcze uszkodzisz mins)
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=2104 -mój sklepik
 
 
bastekkk 
Lord ShaOlin


Wiek: 23
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 881
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-02-11, 20:58   

Kumpel od Warhammera 40k ze swoich figsów ściągał farbe przy użyciu płynu hamulcowego Dot 4 (albo 5.1 ale chyba ten pierwszy co podałem) nie wiem jednak jak to ma się do sw minis czy są malowane tą samą farbą ...
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=1469 < Miniaturki
Cade BH, Dash Rendar IE + dużo dużo innych
 
 
tanatosik 
Zajebistość roku


Allegro nick: tanatosiki
Wiek: 24
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 235
Skąd: Siemce
Wysłany: 2011-02-11, 23:01   

do czterdziestki to sie może sprawdzać , figsy z SMW mogą sie zniszczyć , trzeba by spróbować na jakims bezużytecznym figsie.
_________________
http://www.cristgaming.com/pirate.swf
http://kwejk.pl/obrazek/195952/natanek.html
 
 
 
Vince Roke 


Wiek: 29
Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 41
Skąd: Tatooine
Wysłany: 2011-02-12, 14:53   

Miałem zamiar spróbować rozpuszczalnika którego kiedyś używałem do ściągania farb z figurek warhammera. Można go kupić w każdym workshopie, ale problem w tym że farby citadel (z workshop'a) są już wizualnie inne i łatwo mogą zejść przez zarysowanie czy zgięcie/połamanie jakiejś figurki, natomiast w minisach farba wydaje się inna i ma jakby dodatkową warstwę utrwalacza? nie mam właśnie o tym zielonego pojęcia i w tym problem. :cry:

Chciałem ogólnie lepiej maznąć swoje minisy nawet nie zdejmując farby, ale na niektórych jest jej :!: tona :!: więc nie ma o czym marzyć :-| .

Piszcie jak się czegoś dowiecie, ja może w ferie ogarne jakieś rozpuszczalniki xd.
 
 
 
boberovow 


Wiek: 23
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 225
Skąd: Rabka-Zdrój
Wysłany: 2011-02-12, 15:17   

chaosem pokrywasz (podkład) i "kól"
_________________
"Tak się składa, Rekkon, że lubię strzelać jako pierwszy. O wiele bardziej niż jako drugi."
Han Solo

Oddam acklaya, zalbara, bousha, barisa JK i luminare JM w dobre ręce!! Wymiany !
 
 
 
Vince Roke 


Wiek: 29
Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 41
Skąd: Tatooine
Wysłany: 2011-02-12, 21:29   

Nie wiem, jak nie zdejmę farby to raczej je takie zostawię bo i tak tona farby na nich jest... :-(
_________________
Szukam Joliego Bindo :< ! oraz Emperor Palpatine (RS)
 
 
 
boberovow 


Wiek: 23
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 225
Skąd: Rabka-Zdrój
Wysłany: 2011-02-22, 16:26   

jak myślicie, czy można nałożyć nową farbe bespośrednio na starą (orginalną) czy najpierw pokryć podkładem
_________________
"Tak się składa, Rekkon, że lubię strzelać jako pierwszy. O wiele bardziej niż jako drugi."
Han Solo

Oddam acklaya, zalbara, bousha, barisa JK i luminare JM w dobre ręce!! Wymiany !
 
 
 
tanatosik 
Zajebistość roku


Allegro nick: tanatosiki
Wiek: 24
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 235
Skąd: Siemce
Wysłany: 2011-02-22, 19:43   

nie jestem pewien ale raczej możesz nałożyć nową farbę bez podkładu
_________________
http://www.cristgaming.com/pirate.swf
http://kwejk.pl/obrazek/195952/natanek.html
 
 
 
boberovow 


Wiek: 23
Dołączył: 01 Gru 2010
Posty: 225
Skąd: Rabka-Zdrój
Wysłany: 2011-02-22, 22:10   

dzęx ;D bo próbuje stwoezyć elite clone troopera z snowa
_________________
"Tak się składa, Rekkon, że lubię strzelać jako pierwszy. O wiele bardziej niż jako drugi."
Han Solo

Oddam acklaya, zalbara, bousha, barisa JK i luminare JM w dobre ręce!! Wymiany !
 
 
 
kuba 1999 


Wiek: 20
Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 263
Skąd: Łomianki
Wysłany: 2011-02-25, 16:11   

Na pewno można zwyjkymi modelarskimi(testowałem na 4 figurkach-wszystkie żyją)
_________________
You can see me (TY)
 
 
Cień_2 
Na Manda'Yaim Roach


Allegro nick: Capitan_Rex
Wiek: 22
Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 631
Skąd: Skomielna Biała
Wysłany: 2011-02-25, 20:40   

Ja z modelarskich mam mase humbroli
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=2104 -mój sklepik
 
 
skywalker

Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 188
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-13, 08:45   

ja przemalowałem mojego wolfa sazena i nie było problemu tylko musisz użyć czegoś cienkiego bo pędzlem to będzie wielka breja (ja użyłem zwykłej igły)
_________________
You can't see me
 
 
Cień_2 
Na Manda'Yaim Roach


Allegro nick: Capitan_Rex
Wiek: 22
Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 631
Skąd: Skomielna Biała
Wysłany: 2011-03-13, 11:30   

Igły lub wykałaczki
_________________
http://www.dante.xon.pl/s...opic.php?t=2104 -mój sklepik
 
 
skywalker

Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 188
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-14, 06:37   

Gdzieś znalazłem stary post z rodzaju tych co ich nikt nie czyta a powinien.Zostało tam napisane przez ki-adi -mundiego żę zmywacz do paznokci jest dobry, ale i tak będzie ciężko schodzić.
_________________
You can't see me
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11