A konkretnie na SW Pocketmodels.
Najwieksze zaskoczene - rarowe jednostki tylko dla Republiki
Troche mniejsze zaskoczenie - brak statkow dla Rebelii i Imperium (o tyle zrozumiale ze dodatek maly i bardzo tematyczny)
Jeszcze mniejsze (i nie pewne) - Foil Objectivy, a przynajmniej tak wnioskuje z faktu ze rary sa ewidentnie podzielone na 2 czesci i w obu sa objectivy.
No i cxhyba tylko ten obj jest ciekawy dla imperium przynajmniej troche kaski oszczędze
_________________ "Foolish little brother, if you wish to kill me, hate me, detest me, and survive in an unsightly way. Run, run and cling to life. And one day, when you have the same eyes I do, come before me."
Uchiha Itachi
Ale jest taka ładna, miła karta. Jak ona się nazywała... a, już wiem: "Birth of the Empire" I w ten sposób moje jednostki naziemne Republiki stają się siłami Imperium.
A na serio chodziło mi o to, że mając 30 gwiazdek Republiki, mogę za pomocą jednej karty zmienić je na Imperium. Może to mało klimatyczne, ale liczy się.
A co do dodatku... mam mieszane uczucia. Za małe z balansowanie Separatystów i Republiki.
_________________ Fixer: "More Geonosians incoming!"
Sev: "Great. More bugs, more kills."
A na serio chodziło mi o to, że mając 30 gwiazdek Republiki, mogę za pomocą jednej karty zmienić je na Imperium. Może to mało klimatyczne, ale liczy się.
Jak dla mnie to właśnie jest klimatyczne przekształcenie republiki w imperium
_________________ Parę nowych rzeczy na: pocketmodel.intelishop.pl
Wysłany: 2008-03-07, 12:24
Solo7th napisał/a:
Sev napisał/a:
Jak dla mnie to właśnie jest klimatyczne przekształcenie republiki w imperium
Mi sie podoba bardzo. Zawsze jakos tak glupio bylo walczyc rebelianci przeciw rebeliantom, Republika vs. Republika...
A teraz ta ostatnia stala sie bardziej zroznicowana i podzilila w zasadzie na dwie! To, ze objectivy jedi wspolgraja z ich jednostkami, sprawia ze sa jeszcze takie mini fakcje i np. mozna przeprowadzic bitwe w ramach wojny jedi - Upadly na morczna strone Mace Windu (jego imienne jednostki, karty do niego pasujace i lojalne wobec niego jednostki Republiki, przy zalozeniu, ze takie moga byc oczywiscie) przeciwko pozostalym jedi.
Pozatym dodatek, mimo ze koncentruje sie na Republice, dodatek ten daje separatystom sporo uzytecznych kart i dokladnie to, czego im brakowalo - jednogwiazdkowe jednostki z ikona battledroid. Mysle, ze z ich udzialem i kartami, takimi jak Urban Warfare nareszcie uda sie zlozyc przyzwoita flote Konfederacji.
Bo znaczek Imperium wygląda ładniej niz ten Republiki
_________________ "Foolish little brother, if you wish to kill me, hate me, detest me, and survive in an unsightly way. Run, run and cling to life. And one day, when you have the same eyes I do, come before me."
Uchiha Itachi
O ile dobrze pamiętam z gier kolegów to w GA jest objective, który daje imperialnym +1 ataku. A w O66 też jest jeszcze "Imperial Might" - Unit: Any imperial unit. +1 attack for each imperial unit in this unit's zone. Więc coś to daje...