Cześć, jestem tu nowy. Zwracam się do Was z pytaniem: Co jest lepsze - Revenge of the Sith czy Clone Strike? Wydaje mi się, że RotS ma ładniejsze figurki. W sumie jest jeszcze jedna opcja - Champions of the Force, ale słyszałem, że dobranie drużyny i w ogóle cała seria jest dla doświadczonych graczy, a je do nich nie należę. Zależałoby mi również, żeby kupić sobie najpierw Starter. Z góry dzięki. Pozdro
PS. Fajnie by było, żeby klony w serii, którą kupię były fajnie zrobione i żeby było ich trochę rodzajów (np. w CotF jest ok. 7 rodzajów, tj. cody, utapau trooper itp.).
_________________ Booker T. Jones, you're the boss!
Lord Nekhrantus: zadałeś pytanie w stylu: Co jest ważniejsze: Święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc
Oba dodatki mają swoje plusy i minusy. Oba mają swoich zwolenników i przeciwników. Ja zbieram Imperium, Sith, Mando, Fringów itp itd (szczegóły w podpisie). Więc logicznie rzecz ujmując nie mam zdania na temat obu dodatków opierającego się na statystykach i możliwościach figurek.
Ale mogę wypowiedzieć się co do wyglądu. Tak brzydkich Super Battle Droidów nie widziałem, a i klony nie są ładne...
Tak wiec nie będę się dalej rozwodził na temat wyższości jednych świąt nad drugimi...
Wiesz, tu zalezy do czego ty tych figurek potrzebojesz.
CS ma figurki bardziej grywalne, duzo Jedi, fajne postaci do Separatystow.
W ROTSie jest tylko kilka figurek ciekawych pod wzgledem umiejetnosci, ale kolekcjonersko, do wystawienia na polce, figurki moga ci sie bardziej podobac (a moje zdanie jest tu nie istotne, bo akurat uwazam ze klony sa obrzydliwe i Szturmowcy bija ich na glowe).
CotF ma bardzo silne figurki, czesto uzywane do tworzenia poteznych, czy wrecz niemal niezwyciezonych skladow turniejowych, np Clone Commander Bacara, Mas Amedda, czy Yoda z Dagobah.
Figurki z tego dodatku sa bardzo dobrze wykonane, i naprawde milo na nie popatrzec, np General Windu czy Yoda.
Starter w tej chwili kupisz albo Rebel &Imperials, co ci troche nie pasuje czasowo, albo haj sie postarasz to dostaniesz ROTSa. Acz ten drugi bardzo dobrze sie komponuje rowniez z postaciami z CSa, wiec akurat Dotatkiem Startera bym sie specjalnie nie sugerowal.
Ja wole CS zbieram Sepków i więcej rzeczy mnie tam ciekawiło bo te któe były dla mnie ciekawe t już zdobylm
_________________ "Foolish little brother, if you wish to kill me, hate me, detest me, and survive in an unsightly way. Run, run and cling to life. And one day, when you have the same eyes I do, come before me."
Uchiha Itachi