Mi mówił że nawet jakby amanin zginął to wyszedł by maris (na gambit) ubił świniaka z pusha i wygrał chyba o te 3 pkty ;p
Dokladnie. Nikt nie rozkminil ze mialem przewage w gambitach o 10 lub 15 pkt (juz nie pamietam dokladnie). Zalozmy ze 10. Smierc amanina to 13 pk. Jestem niby 3 pkt do tylu. Tyle ze w ostnich dwoch aktywcjach w ostatniej rundzie Ewok mogl dojsc na gambit tylko Juhani albo Cadem (jeden figs musial otworzyc drzwi). A ja mialem Maris Brood nie aktywowana na gambicie. Push mial wywalic figsa opa poza gambit i wygralbym o 2 pk. Lub zabic swinie, jezeli nie poszedlby na gambit.
To byl taki plan awaryjny. Dlatego tak dlugo rozkminialem co zrobic z amaninem Mialem az 8 mozliwosci. W sumie nie wybralem najlepiej. Teraz na chlodno rozkminilem duzo lepsza opcje.
Wysłany: 2009-12-31, 15:16
http://www.the-holocron.c...aged%20base.jpg
Z tego co pamiętam to Marysia i inne twoje figsy stały w dolnym Lifcie. Ewok miał jeszcze całe trzy pola do zagambitowania w tym pokoju, w którym stał Cade. Kogo ty chciałeś wypchnąć tym pushem, skoro on by stanął w rogu? Stanąłby tam chociażby Cade i już nie miałbyś co zrobić.
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Z tego co pamiętam to Marysia i inne twoje figsy stały w dolnym Lifcie
Dokladnie tak. W lifcie na gambicie. A zatem mogla podejsc na pierwszy trudny teren na gambicie z drugiej strony i zrobic pusha.
Cytat:
Ewok miał jeszcze całe trzy pola do zagambitowania w tym pokoju, w którym stał Cade.
W sytuacji o ktorej mowilem Cade i Juhani stali naprzeciw tego lifta tuz za (Cad) Security Station. Juhani nieco blizej. Jeden figs musialby otworzyc drzwi. Drugi wbic sie na gambit. Jak policzysz dokladnie zauwazysz ze niezaleznie od tego ktory z figsow nie poszedl by na gambit stanalby na ostatnim polu ktore daje gambit. Stad push.
Mysle ze pomylilo Ci sie z sytuacja w ktorej Thrawn strzelal do amanina. Wtedy Cad rzeczywiscie stal w Command center i mial blisko do gambita, tyle ze po strzale, Ewok musial switchowac i Cade wyladowal obok Juhani.
Wysłany: 2010-01-02, 21:07
Ja jeszcze co do składów, którymi grano; muszę przyznać, że duża różnorodność choć przeważało imperium, a nie rebelia, co mnie ciekawi i dziwi zarazem...