Death Star Hangar - w momencie zagrywania tego objectiva możesz wystawić z rezerwy do swojej strefy domowej statki o wartości 2 gwiazdek. Póżniej ten objective nic już nie daje więc warto go zaraz wymienić na inny. Uwaga jest różnica w sformułowaniu x star of units i x star unit. Pierwsze oznacza statki o wartości x gwiazdek, a więc jeden lub kilka statków o wartości nieprzekraczającej x gwiazdek. x star unit oznacza jeden statek o wartości x gwiazdek.
Admirał Piett - Lotniskowiec Jeśli jednostka przeciwnika zostanie zniszczona obaj gracze mogą wystawić dwie jednogwiazdkowe jednostki ze swoich rezerw do twojej strefy jednostki. Strefa jednostki to strefa gdzie znajduje się jednostka, na którą zagrywasz daną kartę.
Reasonable Risk - Dowódca Zniszcz inną swoją jednostkę szturmowca w swojej strefie jednostki aby dać swojej jednostce bonus +4 do ataku.
Polecam także czytać dział Zasady czy już nie było dyskusji o tych kartach.
wielkie dzięki za odpowiedź. po tym jak wczoraj wepchnęliście mi do łba podstawowe zasady dziś kupiliśmy imperial power pack i tniemy z córą w giere cały dzień. tylko właśnie mamy problem z tłumaczeniem tych kart z opisami.... wstawię tutaj jeszcze kilka kart do tłumaczenia , może przydadzą się jeszcze innym orłom z angielskiego .
Wysłany: 2008-04-09, 14:45
A jak juz tłumaczycie to poprosze jeszcze o wytłumaczenie karty "Probe Droid"
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
<Droid> +1 do obrony (w sumie +2)
Jesli ta jednostka (twoja jednostka na ktora rzucasz probe droid) zostanie zniszczona (w tej walce) to mozesz wybrac swoja jednostke ktora nie zostala wybrana do walki w tej turze i przestawic ja do strfy gdzie znajdowala sie twoja jednostka (ta, na ktora rzuciles probe droid i zostala zniszczona).
Przyklad:
W contested zone walczy twoj Acquisitor walczy z Deastatorem. Rzucasz Probe droid, a przeciwnik nic. Devastator trafia i niszczy twojego Acquisitora. Mozesz teraz wybrac dowolna swoja jednostke, ktora nie zostala wybrana do walki w tej turze, i przestawic ja z miejsca gdzie jest (ale tylko w grze, nie z rezerw) do contestet zone.
Face off
+1 do ataku
Działa na jednostki 1, 2 i 3 gwiazdkowe.
Jeżeli wyrzuciłeś tyle samo lub więcej oczek na kostkach niż przeciwnik, to obaj trafiacie.
Wysłany: 2008-04-11, 16:45
Mam pytanie.
Niewiem jaka to była karta ale użył jej masterek ten @upupupup w dzisiejszej walce.
Było na niej napisane że dzięki niej statek ze znaczkiem lądownika może:
put 2 *unit from each player reserves to your unit zone.
I powstały 2 wersje tej karty stworzone przeze mnie i przez mojego kolege:
On twierdzi, że przywołane statki należą do niego a ja uważam, że one nadal należą do mnie i innego mojego kolegi (który też z nami grał i był w sojuszu z masterkiem).
Prawie pewne jest że gdyby uznac ich interpretacje to oni by wygrali a gdyby uznac moją to ja bym wygrał.
Ustaliliśmy, że wygra ten, który miał racje co do tłumaczenia bo i tak by wygrał.
Poprosze o prawdziwą interpretacje.
A jeżeli się pomyliłem to masterek mnie popraw.
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Jeden gracz wstawia statki dla SIEBIE, a drugi dla SIEBIE. Nie ma żadnej karty (jak na razie), która pozwala przejąć kontrolę nad jednostkami przeciwnika.
Tylko jeżeli dokładnie napisaleś wording, to wybór które jednostki należy przywołać leży po stronie rzucającego kartę.
Wysłany: 2008-04-11, 17:51
Czyli wygrałem, bo miałem racje :)
thx
Tsavong Lah