Wysłany: 2010-04-16, 21:28
bbartolus napisał/a:
Nieżle to Tsavong wymyśliłeś.
Pomysł na marę z Gannerem jest oczywisty, ale podpowiedział mi go masterYoda, a Mara z MTB to pomysł jakiegoś Niemca na mistrzostwach taki miał.
Ale finalną wersję tj. z Houjixem itd. ja dołożyłem, bo nie widzę innych opcji za te kilka pt. które zostają.
Wiadomo, można kombinować, ale to jest chyba najbardziej optymalna wersja.
Tactisc brokerem bardzo ryzykowne. Sqad bardzo dobry, nie widzę, żadnych wad. Wszystko od lobota można najwyżej uzupełnić.
_________________ Spokój to kłamstwo.
Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
Wysłany: 2010-04-17, 08:31
Tsavong, problem polega na tym, że nie jest to skład na 150, a na 160 . Tak właściwie to coś takiego samego tylko bez Gha Nakta (z powodów oczywistych - skąd wytrzasnąć te 10 mousów ) wymyśliłem w rozmowie z Bastkiem na GG, ale chyba lepszą opcją jest 7 aktywacji zamiast Houjixa, żeby przeaktywować Cad Swapa. Na grę turniejową akurat, bo nigdy nie rozegra się raczej więcej niż 6 rund, a poza tym, już na przełomie 2. i 3. rundy wbijasz przeciwnikowi te 200 dmg Marą. Problemem jest jak trafisz na Lodę (Force Defense, Reflect...), albo na GOWKa (Soresu, ale to już mniejszy problem, bo najpierw zabijasz resztę, a później uciekasz).
Wysłany: 2010-04-17, 09:17
masterYoda napisał/a:
Tsavong, problem polega na tym, że nie jest to skład na 150, a na 160
Fakt No to zamiast Houjixa - Human BG.
masterYoda napisał/a:
Lodę (Force Defense, Reflect...)
Lodę rozgrywasz taktycznie dzięki Lewitacji. Zabijasz Baze i w miarę możliwości chowasz się. Ale będzie trudno.
masterYoda napisał/a:
albo na GOWKa
Gowk to żaden problem. Na 150 raczej nikt go nie wystawia, a jak co to z reinfo wstawiamy Gości do obniżania defa i Gannerem Kutamy Gowka. Mara robi 4 ataki, więc wątpię, żeby przeciwnik wszystkie wysejwował Poza tym kończymy mu force'a i po zabawie.
Tylko Loda faktycznie jest realnym zagrożeniem.
Wysłany: 2010-04-17, 11:31
Ja bym proponował Muun Tactic Blokera do reinforcmentsów, bo nie siada zawsze. (Tak jak grał wspomniany niemiec)
Spróbowałbym też Wedge'a jakoś wcisnąć (Gha Nakt i Bodyguard?), po ewejdy i mobilną lewitacje.
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Wysłany: 2010-04-18, 12:02
kosssa4 napisał/a:
Muun Tactic Blokera do reinforcmentsów, bo nie siada zawsze
Też prawda. Dobra opcja.
kosssa4 napisał/a:
Spróbowałbym też Wedge'a jakoś wcisnąć (Gha Nakt i Bodyguard?), po ewejdy i mobilną lewitacje.
Nie za bardzo. Wedge nie jest potrzebny. Za drogi, a Marze wystarczy Stealth. Mobilna lewitacja rzadko kiedy będzie miała duże znaczenie, jest zbędna (a jak wiadomo rzeczzy zbędne w składach trzeba ograniczać ). A Gha Nackta usunąć nie można! Jest konieczny do przeaktywowania Imperium. Policz sobie aktywacje w składzie w Twojej opcji (tj. bez Gha Nackta i BG, a zamiast tego z Wedgem). Słaba opcja.
BG można ewentualnie czymś zastąpić, ale jak dla mnie to najlepsza z możliwych opcji za 11 pt. do składu tego typu.