Jak dla mnie to beznadziejna wiadomość. Jeżeli rzeczywiście to Hasbro przejęło licencję (co było zresztą do przewidzenia) i to coś ma zastąpić minisy, to dziękuję, ja postoję. Jak w ogóle można robić jakieś taktyczne rozgrywki używając figurek 3 ¾ cala Toż to przecież takie rzeczy dołączają do płatków i czipsów. Rzucasz kostką, porównujesz coś z czymś i to cała mechanika. Nie wiem co tu więcej można wymyśleć. Jednym słowem - shit dla dzieciaków. Może jednak się mylę, i coś z tego wyjdzie. Pożyjemy, zobaczymy. Widziałem to wcześniej na forum WotC, ale zignorowałem, bo wydawało mi się, że to nie ma nic wspólnego z minisami. Zresztą wielu uważa podobnie, bo jakoś nie wywiązała się tam żadna dyskusja. I mam właśnie nadzieję, że to tylko taki bajer dodawany do figurek, co by można było sobie odtwarzać duele, a nie jakiś nowy system.
_________________ Learn about art, Captain. When you understand a species' art, you understand that species.
W pełni się z tobą zgadzam MiKaj, to jakiś Piece of shit zero strategi ale niestety Amerykańskie dzieci będą to kupować a za podstawkę do tego czegoś będą płacić tyle co za figurkę.Wchodze na Bastion a co to nowy bitewniak iskierka nadziei a tu nagle jakieś 'Hasbro" i krzyk 'a la luke skywalker na bespinie nooooooo
No i słowo "bitewniak" jest tutaj kluczowe. Bo ta nowa gra spełnia warunki bycia bitewniakiem, ale nim tak do końca nie jest, bo wykorzystuje istniejące już figurki a dodaje tylko mechanizm. Zwał jak zwał, gra i tak będzie.
No właśnie, jaka będzie? Z rozmachem? Czy raczej dla wąskiej grupy fanów? A może nie liczą na długą żywotność i popracują nad tym 2-3 lata? Pytań co niemiara...
Na razie za dużo nie wiemy, więc i psioczyć nie będę za dużo. Mi osobiście się pomysł podoba, ale pod względem przyrodoznawczym, nie praktycznym, ot czyste zainteresowanie tym co się dzieje w Star Wars. Liczę na coś bardziej ambitnego, przebijające rozmachem Star Wars Miniatres. Doczekam się prędzej czy później, ale raczej później... Bo Galactic Battle Game Card to raczej gotowy produkt, który dla nas jest substytutem, a najlepiej jakby był uzupełnieniem głównego bitewniaka, tak jak swego czasu było z pocketami.
Albo Galactik Shit Game Jeśli chcą zamienić figurki czymś taklim, to chyba lepiej, żeby w ogóle nic nie robili...
_________________ Spokój to kłamstwo.
Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 495 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-15, 22:53
Ale to całe karty? Żadnych special abilities?
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Moim zdaniem raczej to się nie sprawdzi... kupią to dzieciaki zafascynowane TCW, a starsi gracze spojrzą na to z przymrużeniem oka lub niechęcią. Podejrzewam, że spece od marketingu z Hasbro pomyśleli, że lepiej i korzystniej dotrzeć takimi figurkami do dzieci, robiąc z tego coś nietrudnego acz "zabawnego" niż coś skomplikowanego, co dziecko by się tym zniechęciło po pierwszej grze. Nie mniej... na miano bitewniaka to nie zasługuje, jest to raczej rozbudowana wersja tego co można spotkać w Chipsach plus jakaś figurka 3 i 3/4 :P Raczej nie zastąpi to SWM.
_________________ Jedi Guardian (SoK) of Jedi Order
www.jediorder.pl
Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 81 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-16, 20:04
Panowie... Nie ma co strzępić języka niepotrzebnie i wyrażać swoje oburzenie, jakąż to nową, badziewną grę SW przyszykowano. Przecież skoro producentem jest Hasbro, to bardzo łatwo się domyślić, że zrobią grę dla osób innej kategorii wiekowej aniżeli spotyka się tu na forum (przynajmniej w większości). Inny jest klient docelowy. Są to nieco urozmaicone elementami rozgrywki zabawki dla dzieci i nic ponad to. Jestem pewien, że dzieciakom się bardzo spodoba.
Panowie... Nie ma co strzępić języka niepotrzebnie i wyrażać swoje oburzenie, jakąż to nową, badziewną grę SW przyszykowano. Przecież skoro producentem jest Hasbro, to bardzo łatwo się domyślić, że zrobią grę dla osób innej kategorii wiekowej aniżeli spotyka się tu na forum (przynajmniej w większości). Inny jest klient docelowy. Są to nieco urozmaicone elementami rozgrywki zabawki dla dzieci i nic ponad to. Jestem pewien, że dzieciakom się bardzo spodoba.
Uważam dokładnie tak samo. To badziewie to tylko chwyt marketingowy na te dzieciaki, które zbierają zabaweczki. Po prostu producentowi zależy na tym by zmotywować je do kupna kolejnych, co raz to nowych "silniejszych" figurek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum