Jagerek, nie wiem czy nadal ktoś jeszcze gra w pockety, co prawda ja tam flotę jakoś mam i dobrego do niej decka ale nie pamiętam za dobrze zasad. Radze przerzucić się na minisy jeżeli chcesz coś z uniwersum SW, albo na coś innego jeżeli chcesz ogólnie bitewniaka (i tu też doradzam ci minisy, dużo tańsze i prostsze od innych gier). Jeżeli chcesz coś taniego to na kanciarkę (polecam osobiście karcianke naruto, którą we wrocku dystrybuuje tylko bard). Chyba że jeżeli chcesz koniecznie grać w pockety i się czegoś nauczyć, oraz masz własną ekipę do gry mogę pogadać z paroma osobami i umówić cię na spotkanie.
Mam jeszcze dwie osoby do gry. A nad miniaturami się bardzo poważnie zastanawiam, ale nie ukrywam, że najchętniej zobaczyłbym je w akcji, np. na jakiejś krótkiej lekcji grania.
No i ostatecznie nie udało mi się dotrzeć na turniej. :/
Mam takie małe pytanko. Jakie są zasady w turnieju poza tym że zwykle jest na 200pkt? trzeba się koniecznie trzymać frakcji jak np. rebelia, republika, imperium? Czy wystarczy tylko żeby figurki były z tej samej strony mocy jasna, ciemna?
takie pytania to pisz w star wars miniatures we Wrocławiu a nie tu. I na turnieju zwykle jest tylko jedna frakcją i do tego, możesz jeszcze fridge (lodówka)... albo jak ktoś woli neutralni...
_________________ Spokój to kłamstwo.
Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.