Wasze zgłoszenia mile łechtają moje ego.
Albo jesteście bardzo zdesperowani.
Opowiem wam więc trochę o realiach:
Rzecz będzie się działa w okresie wojen klonów. Zaś Wy będziecie, zakonnymi, wykonującymi misje gdzieś na jakichś podrzędnych planetach.
Sesja będzie krótsza niż ta, która już trwa, myślę, że w 12-18 stron się uwiniemy. A jak nam się spodoba, to zrobimy więcej.
W związku z podaną specyfiką, wszyscy gracze będą Jedi, bądź osobami bardzo mocno z nimi związanymi.
Jako iż uniwersum SW jest szerokie i głębokie, a na dodatek otaczać was będą klony - rasa ludzi zostanie dla graczy zbanowana.
Dla urozmaicenia postanowiłem tez wprowadzić coś takiego jak uczeń-mistrz. Będzie ich łączyła specjalna więź, oraz najprawdopodobniej wprowadzę pewne rozróżnienia takie jak na przykład:
- mistrz może używać tylko pojedynczego miecza świetlnego
- mistrz ma ciut więcej punktów mocy
- mistrz będzie musiał mieć co najmniej x mądrości
Dostępne będą cztery klasy, bądź ścieżki rozwoju:
- guardian
- sentinel
- consular
- korpus rolniczy
Sesje przewidziałem na 3-6osób, najlepiej byłyby dwie pary: uczeń-mistrz.
System będzie lekko zmodyfikowany d20, czyli inaczej mówiąc ten z KOTORów.
_________________ "Ponownie poczuł ogromną ochotę, by podjąć próbę ugryzienia się ze złości w tyłek."
Mi tam pasuje, ale mam pytanie, czy mógłbym być klonem/RC/ARC?? jeżeli nie to chce być Zabrakiem, obojętne mi czy będę mistrzem, czy uczniem, i chyba najbardziej chciałbym być guardianem (jeżeli dobrze rozumiem, że specjalizuje się w walce na miecze), ale jak mówiłem, najbardziej chciałbym być RC
[ Dodano: 2008-10-18, 11:28 ]
To jak, jest w końcu ta druga sesja RPG, czy nie??