Wizkidzi podobno mają zmienić zasady co do pocketów. Nie będzie można wygrać niszcząc objectivy, jedynie przez zniszczenie wrogich statków. flota ograniczy sie do 12* i w rezerwie 4*
Powyższy post był pisany późną porą i wystąpiło małe niedopowiedzenie Nie dopisałem, że w ten sposób będą odbywać się turnieje za granicą (np. USA), gdzie Pockety są bardziej popularne. Za pomyłkę przepraszam :)
A tak poza tym, to co sądzicie o tym? Bo moim zdaniem wtedy ground units stają się bezużyteczne, jak niektóre karty odnoszące się do obj
Ostatnio zmieniony przez Yaerius 2008-10-20, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-10-20, 12:20
Jeżeli to prawda, to beznadziejne, ale przyłączam się do prośby Morthala o linka :)
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Wysłany: 2008-10-20, 13:37
Większość pocketowców stwierdzi że za przeproszeniem s*a na to, jak dla mnie wypas że przez object rush sie nie wygra (chociaż w sumie na co kupowałem ewok trap za piątke !?:p) ale 16 * to przesada. Mogą zrobić tak jak jest teraż ale że nie można wygrać przez object rush i nic nowego oprócz tego.
ps. Tsavong chyba w pockety przestanie grać jak to prawda ;p
Wszystko ładnie pięknie, tylko że są to zasady do rozgrywania tzw. Sealed Decka - Gracz otwiera 3 boostery i składa flotę (taką jak Yaerius napisał) z tego co wylosuje. I tu faktycznie objective rush jest bardzo zły, bo w 3 boosterach można mieć 0 objectivów, a same combat karty schodzą dość szybko.
Wysłany: 2008-10-28, 20:21
Jak to w 3 boosterach zero objectów ? zawsze jest jeden (czasem nawet 2). Nawet jak są takie boostery to rzadko sie zdaża więc jeden na 3 to musi byc chociaż 1 lub 2 objecty. Z tym że sie gra tym co bedzie w boosterach to niezły pomysł. Trzeba będzie wytestować :P.