Wysłany: 2008-10-14, 20:38
Battle of Coruscant:
Jednostki w tej strefie dostają +1 ataku (Jak masz z jednostki np 2 ataku to masz 3) ALE to działa także na jednostki przeciwnika ! a z tym że to jest forward objectiv to jest kilka wersji i nikt nie wie jak to działa do końca
Wysłany: 2008-10-14, 22:44
bastekkk napisał/a:
a z tym że to jest forward objectiv to jest kilka wersji i nikt nie wie jak to działa do końca
No, jest to objective, który możesz zagrać w contested zone. Może być tylko 1 twój objective i jeden przeciwnika. Jeżeli jest zagrany w contested zone to po zniszczeniu nie daje jednostek z rezerw. Jeżeli jest zagrany w strefie domowej, działa jak zwykły objective.
Aby wygrać musisz zniszczyć wszystkie cele przeciwnika czyli fowardy też (chyba, że wygrasz poprzez zniszczenie jednostek).
Taka jest moja "wersja".
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Allegro nick: DantE2
Wysłany: 2008-10-18, 17:59
Battle of Yavin
Każda jednostka jaką wybierzesz jako atakującego w tej strefie objective'a może wybrać drugiego innego obrońcę do walki po zakończeniu jego pierwszej walki.
Wysłany: 2008-10-18, 20:53
Aha, czyli moge jedną jednostką dwie zaatakować ? Czy jeśli w pierwszej battle moja jednostka polegnie to może drugą zaatakować ? I czy przeciwnik też korzysta z tego?
Wysłany: 2008-10-21, 10:50
Sobie, inaczej karta nie miała by sensu...
_________________ "Z logicznego pt. widzenia wygrać YoBuckiem (w tak słabej odsłonie) mistrzostwa kraju podczas gdy przeciwnicy mieli najlepsze składy tej gry; jest nie-moż-li-we! "
Tsavong Lah
Wysłany: 2008-11-11, 18:43
http://www.swpocketmodels...umber=cardsv044 Czy karty typu lock it down redukują obrażenia zadane przez tą karte ? Bo jest napisane After the battle czyli po bitwie więc nie wiem.
Wysłany: 2008-11-13, 15:38
Hmm... ciężka sprawa, ale wydaje mi się, że jeśli Lock it Down nie określa, że redukuje obrażenia tylko w walce, to po walce też redukuje.
To znaczy, że jak ktoś użyje umiejętności Dengara to zadaje 2 obrażenia tylko sobie.
A co do radkka to wydaje mi się, że to kompletna bzdura z tym kto rzuca pierwszy.
Tsavong Lah