Oddział 1:
- Elite Stormtrooper
- Snowtrooper
Chodzą sobie razem i kombinują ogień ot co
Oddział 2:
- 6x Sadntrooper
Oddział 3 i 4 (są takie same):
- Stormtrooper Office
- Heavy Stormtrooper
- 3x Stormtrooper
Kampują gdzieś i Officer daje +3 Heavy'iemu, który kombinuje ogień ze Stormtrooperami.
Razem wychodzi 148pkt.
Bardzo boleśnie by skończyły oddziały 3 i 4 w walce z jednostkami z Mobile Attackiem. Łączenie ognia i Heavy Weapon sprawią, że są całkowicie niemobilni i będą bezkarnie odstrzeliwani. Sami zaś sandtrooperzy nie mają szans ustrzelić czegoś większego. Nie do końca rozumiem sens podziału na grupy. Jeśli to ma jakiś głębszy sens to chciałbym go poznać.
A żeby nie być gołosłownym, podam moja propozycje składu, który nie jest boski, ale pewnie postawiłby silny opór twojemu.
- Yoda, JM
- ARC Trooper
- ARC Trooper
- ARC Trooper
- Queen Amidala
- Sev
- Naboo Soldier
Złożyłem to tylko z tego, co mam. Byłoby ci ciężko wybić wyskakujących zza ścian komandosów, którzy mają dwukrotnie wyższy atak i nieco lepszy pancerz. A na dodatek jest Yoda, który w razie czego zajmie się zbliżającymi wojskami.
_________________ It's not wise to upset a Wookiee.
a wiec ja tez dodam squad
-chewbacca enraged wookiee
-han solo scoundrel
-2x wookiee freedom fighter
-aurra sing
-cos za 5 pkt (Ewok np.)
[ Dodano: 2007-10-28, 11:49 ]
i mamy 2 wolne pkt jak damy ewoka
_________________ "Foolish little brother, if you wish to kill me, hate me, detest me, and survive in an unsightly way. Run, run and cling to life. And one day, when you have the same eyes I do, come before me."
Uchiha Itachi
fajnie by sie uzywalo na tych twoich trooperow Flamethrowera
[ Dodano: 2007-10-28, 12:56 ]
lub rakiet tego rebelianta za 11 pkt
_________________ "Foolish little brother, if you wish to kill me, hate me, detest me, and survive in an unsightly way. Run, run and cling to life. And one day, when you have the same eyes I do, come before me."
Uchiha Itachi
Nimvar: ale wystawczy postawić przeciwko temu składowi Vadera JH i pozamiata. Który szturmowiec trafi w 27 obrony gdy Darek Viaderny będzie korzystał z osłony
A jak będzie miał jeszcze Forca no to albo odbije albo pancerz wchłonie. :P
Darth Bane napisał/a:
fajnie by sie uzywalo na tych twoich trooperow Flamethrowera
ja na te dwa squady mam jeden na 200
-Super Battle Droid Commander
-Battle droid Officer
-General Grievous SC
-13x SBD
to jest 201 pkt
Vader nawet tego nie wybroni wiadomo ze gozej bedzie jak dojdzie do SBD ale to joz szczegóły
Uchiha Itachi
Który szturmowiec trafi w 27 obrony gdy Darek Viaderny będzie korzystał z osłony
Sam trooper? Nigdy!
Ale właśnie po to Heavy ma przy sobie Stormtrooper Officera (+3) i 3 Stromtrooperów z którymi kombinuje ogień (+12).
Chociaż wiadomo, że jakby zginał Officer i 1/2 Stormtrooperów to już się heavy na nic nie przyda.
Amedda jest tani jak barszcz i kosztuje 8pkt. więc można go bezkarnie wciskać w składy Imperium i Republiki. Tutaj się przydaje ze względu na CE Oficerów i Tarkina (daje dodatkowy atak Commanderom, w tym wypadku Vaderowi) których w tym momencie nie trzeba trzymać blisko białasów aby działały ich CE. A czarnuch Vader wiadomo po co jest