Strona Główna Star Wars Games
Polskie forum SW Miniatures, SW X-Wing oraz SW PocketModel

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload
Encyklopedia Ossus
Znalezionych wyników: 128
Star Wars Games Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: KUPIĘ WSZYSTKO CO ZWIĄZANE Z PMTCG
patataj5000

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 6631

PostForum: P: Różne   Wysłany: 2011-07-26, 13:07   Temat: KUPIĘ WSZYSTKO CO ZWIĄZANE Z PMTCG
Witam, jestem zainteresowany zakupem wszystkiego co posiadacie związanego z pocketami ( statki, karty, pudełka, wypraski, instrukcje, etc)

Chętni, niech napiszą do mnie na GG. 6649050
  Temat: Turnieje w Krakowie
patataj5000

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 7594

PostForum: Liga Pocketmodel   Wysłany: 2009-10-28, 07:28   Temat: Turnieje w Krakowie
Siemka, dzieje sie coś na Krakowskiej scenie pocketów?
  Temat: Force Unleashed Collector's Tin
patataj5000

Odpowiedzi: 91
Wyświetleń: 75277

PostForum: Inne dodatki   Wysłany: 2009-08-03, 22:21   Temat: Force Unleashed Collector's Tin
Ostatnią jaką widziałem była w smoku w Katowicach ze 2 miesiące temu... Kupiłem koledze na urodziny ale na hucznej imprezie przepadła bez śladu...
  Temat: patataj5000 - Puszka "The force unleashed" do Pock
patataj5000

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 2746

PostForum: SW Pocketmodel   Wysłany: 2009-06-27, 18:42   Temat: patataj5000 - Puszka "The force unleashed" do Pock
Witam,
chętnie kupie nową puszkę z dodatkiem "the force unleashed" do pocketmodeli, więc jeżeli ktoś ma zapakowaną puche na sprzedaż to jestem w stanie dużo zapłacić.
  Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
patataj5000

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 9973

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-06-12, 15:36   Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
Cytat:
A Plo Koon jest objectivem face-up i może wpłynąć na wynik.


1. Każdy zagrany objective jest face-up kolego

2. Plo koon działa jak death stara hangar i NIE MA OPCJI, żeby wpłynął na wynik rozgrywanej potyczki pomiędzy jednostkami, chyba, że zagrasz go za krate combat, co możesz uczynić zgodnie z tekstem karty

Cytat:
Z tego co pamiętam, nie ma też mowy, że nie można zagrać i karty walki i zdiscartować objective.


Jedyną metodą zdjęcia objectiva opisaną w zasadach jest zastąpnienie go innym na początku tury gracza... Wyjątkowa właściwość np. Plo Koona wynika z tekstu karty...

Cytat:
Jakoś nie rozumiem czemu miałoby uzasadniać.


A uzasadnia dlatego, że zastępujesz go innym aby zagrać jego właściwość.

To tyle mam do napisania w tym temacie.
  Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
patataj5000

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 9973

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-06-12, 14:25   Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
Na np. plo konie masz napisane:

"you may discard this objective form play durning a battle involving..." - czyli ściągnij objectiva z gry podczas potyczki, a co za tym idzie zdejmij go z miejsca gdzie masz objecitivy, w czasie grania katy, nie wiem jak się tobie wydaje ale dla mnie oczywiste jest, że kartke gram przez rzutem kostkami. W zasadach nie masz mowy o tym, że można zagrać 2 karty na unita podczas 1 potyczki więc albo objective albo battle card

dalej czytamy, iż:

"... Then replace this objective with a face-down objective" - Zastąp tego objectiva face-downem, co w 100% uzasadnia moją teorie

To jest gra dla dzieci od lat 3 ! Nie ma więc mowy o jakichkolwiek niewyjaśnionych podtekstach, albo teoriach spiskowych, wystarczy troszkę logiki i znajomości angielskiego, to nie jest trudne do zrozumienia :)
  Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
patataj5000

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 9973

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-06-09, 22:48   Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
Zamiast karty kombat discardujesz objectiva i używasz jego bonusa.
  Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
patataj5000

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 9973

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-06-09, 20:06   Temat: Objectivy Jedi - Kiedy można je discartować?
Jeżeli chcesz zagrać objectivem w kombacie grasz nim jak normalną kartą, po walce idzie na discard a w jego miejsce wchodzi face-down, i tyle ^^

revealed objectives in play that affect this result. - a to sie odnosi do objectivów face-up, czyli np. death star trench
  Temat: tłumaczenie kart
patataj5000

Odpowiedzi: 86
Wyświetleń: 62884

PostForum: P: Różne   Wysłany: 2009-03-21, 01:48   Temat: tłumaczenie kart
A do tego nie robili by tej karty UC :P
  Temat: Pytania dotyczące zasad
patataj5000

Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 110167

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-03-03, 01:33   Temat: Pytania dotyczące zasad
To jest wypowiedź Gerca:

2. W home zonie przeciwnika jednostka nie jest w stanie zaatakować forwarda, więc forward nie ma tu nic do rzeczy. A zgodnie z tym co jest napisane, jeśli ten objective podczas strike będzie pod face-downem i jeśli są jeszcze inne face-downy, lub nawet odkryte to jest koniec strike'u

A to Bastkkka :


gercu napisał/a:
to strike idzie na innego face-downa

gdzie Ty to masz napisane xD ? Tłumaczyłem z bratem tą karte i wyszło że jeśli ten object jest atakowany jako face down to koniec strike i przeciwnik w tym tak jakby momencie traci ture.

A to moja:

O co ci chodzi bastekkk, z kąd masz ten cytat :P ? :P
  Temat: Pytania dotyczące zasad
patataj5000

Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 110167

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-02-27, 21:34   Temat: Pytania dotyczące zasad
Czemu tak uważam? To jasne, hoth działa tak, że jednostka w strefie karty dostaje 1 do dmg, to chyba ewidentne. Oczywiście założyłem sytuacje, że zagrasz kartę do spornej, w przeciwnym wypadku jest na odwrót, nie wiem po co to pytanie, skoro to oczywiste ^^
  Temat: Pytania dotyczące zasad
patataj5000

Odpowiedzi: 184
Wyświetleń: 110167

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-02-27, 20:02   Temat: Pytania dotyczące zasad
jeżeli strzelasz z HZ do spornej to nie, jeżeli ze spornej do HZ tak
  Temat: Ceny pocketów "na sztuki"
patataj5000

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 18544

PostForum: P: Różne   Wysłany: 2009-02-27, 14:41   Temat: Ceny pocketów "na sztuki"
PYTANIE:
Od czego zależą ceny?

ODPOWIEDŹ:
-od częstotliwości występowania karty w danym regionie
-od wartości bojowej
I co najważniejsze, od tego ile gościu za nią chce... to samo tyczy się jednostek, niektóre dawałem za free, a za inne chciałbym 20 zł... Pockety są na tyle mało popularną grą, że nikt nie zrobił cennika, a ceny opierają się niejako na innych systemach karcianych, mam tu na myśli np. Common 50 gr.

PODSUMOWANIE:
Do autora: Kupuj i sprzedawaj wg. własnej oceny
  Temat: Forward Objective i Kashyyk Beachhead
patataj5000

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 12784

PostForum: P: Zasady   Wysłany: 2009-02-25, 01:06   Temat: Forward Objective i Kashyyk Beachhead
Karta każe dać face downa... to chyba nic trudnego do zrozumienia ;)
  Temat: Turniej/Spotkanie 31 styczeń [PocketModel]
patataj5000

Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 26632

PostForum: SW PocketModel   Wysłany: 2009-01-28, 22:42   Temat: Turniej/Spotkanie 31 styczeń [PocketModel]
31 styczeń dla mnie odpada
 
Strona 1 z 9
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 16